Vatan ve bayrak severlerin sesi Bayrak~fm |
|
| BAYRAK ŞİİRLERİ | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
cCc ASİLKURTcCc
| Konu: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:25 pm | |
| Bayrak Destanı
Bayraksızlar bayraksızlar Yere düşse bayrak sızlar Nerden bilsin kıymetini Soysuz sopsuz bayraksızlar
Ne olurdu yazmasaydım Ben bu kara yazıyı Bilmeseydi namert soysuz İçimdeki sızıyı
Yıldızların isyanı var Hilâl taşıyan felek Damla damla kan akıyor Delik deşik bu yürek
Al rengine kara bağlar Yastadır deli gönül Aşık'ın olmuşum senin Hastadır deli gönül
Renginde şehitlik gizli Hilâlinde mana var Yüreğimde saklamışım Kurbanında kına var
Toprağa düşse yiğit Ölüm güç verir bize İnancıma teslim oldum Zulüm güç verir bize
Uğrunda ölen yiğit Kim ne bilsin ne kadar Geriye ne can kaldı Hepsini kurban adar
Yamacında gezindiğin Şimdi dağlar ağlasın Bayrağım hançerlendi Şimdi çağlar ağlasın
Bayrak yere düşerken Alkışlayan piçleri Kahredecek Türk milleti Destek veren güçleri
Susmayın ey milletim Bayraksızda ar olmaz Susar ise yiğitler Vatan bize yar olmaz
Başı bozuk yaylada Pusuları kurdular İki yaşında yiğit Kürşad'ımı vurdular
Bundan gayrı düşmanım Bayrağa ters bakanlar Artık hesap vermeli Dağı taşı yakanlar
Meleküt aleminde Destan olan can bizim Dalgalansın bayrağım Üstündeki kan bizim
Dört aylık bebeklere Kurşun sıkan nerdesin Nereye gidersen git Öleceğin yerdesin
Hükmü ilâhi varsa Belki korur Yaradan Kan düşmanı olmuşuz Çekilsinler aradan
Bu vatanın ekmeğii Gözünüze durmalı Yiğit bir can gelmeli Sizden hesap sormalı
Sefai'yem yaşamak ki Bundan gayrı ar gelir Ay yıldızlı bayrağa Bu yeryüzü dar gelir!
Aşık Sefai | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:32 pm | |
| Bayrağım Atalarım gökten yere İndirmişler ay yıldızı Bir buluta sarmışlar ki Rengi şafaktan kırmızı Onun ateş kırmızısı Ne gelincik, ne gülden Türk oğlunun öz kanıdır Ona bu al rengi veren
Ay yıldızı, gökyüzünün Ayla yıldızından yüksek Türk'ün alın yazısıdır Türktür onu yüceltecek Vazifemdir bayrağımı Üstün tutmak her bayraktan Can veririm kan dökerim Vazgeçemem ben bu haktan
HASAN ALİ YÜCEL | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:33 pm | |
| Bayrağım Batmayacak hiç ay'ın Sönmeyecek hiç yıldız'ın. Gökleri süsler kan kırmızın, Benim allı Bayrağım.
yerin hazırdır gönderde, Nazlı nazlı süzülürsün göklerde. Dayanamam inan ölürüm, Görürsem eğer yerlerde, Benim şanlı bayrağım...
Türkiye'nin gururusun, Şehitlerin onurusun. Kanım sana feda olsun Yeterki rengin solmasın, Benim allı,şanlı Bayrağım.
Mihrican Karaca | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:35 pm | |
| Bayrağıma Saygım Sonsuzdur Adına nice destanlar yazılmış canımsın bayrak Ay yıldızın üzerine ne güzel de yakışmış bayrak Ülkemin her yerinde uçar dalgalanırsın bayrak Benzeri olmayan bayrağıma saygım sonsuzdur...
Genç kızlar seninle gelin olmak istiyor bayrak Şehitlerin tabutlarına örtülür hep sarılır bayrak Kale burçlarına dikilmiş dalgalanırsın bayrak Şehitler kanıdır bayrağıma saygım sonsuzdur....
Düğün varsa biryerde yükseklere dikilir bayrak Bayramlarda törenlerde kurtuluşta asılır bayrak Hacdan dönenler evlerine asar sallanır bayrak Manevi değerli bayrağıma saygım sonsuzdur...
Gönüllüyüm istekliyim bayraktarın olayım bayrak Gücün bize güç katsın hız versin millete bayrak Bayrağa hürmetsiz kimler varsa hepsi soysuzdur Atadan emanet bayrağıma saygım sonsuzdur...
Mehmet Karlı | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:36 pm | |
| Bayrak Gönderde cansız bir bayrak olmaz Canına o canı veren kandır! Göklerde kansız bir bayrak olmaz Kanına o kanı veren vatan'dır!
Vatanda bayrağı bayrak yapan Cephede gözlerdeki volkan'dır Volkanda canını sancak yapan Lav'larda kefensiz kanınla yatan'dır!
Yatanlar arş'ta sancak ile yatar Yattıkları yerde kucak vatan'dır! Düşmana alıp ta canlarını kalkar Akacakları kan vatanda ki candır!
Bayrak şanlı bayrak olmak için Dalgalanacak yüce bir vatan ister Vatan şanlı vatan olmak için Can verecek yüce bin canan ister.
Bayrak yakmak ile sancak solmaz Bayrak yakanlar hep yarınsız'dır! HAKK- ı olmayanın sancağı olmaz Sancak'sız yatanlar hep vatansız'dır!
Ahmet Durgut | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:37 pm | |
| Bayrak Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü... Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü. Işık ışık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.
Sana benim gözümle bakmayanın Mezarını kazacağım. Seni selamlamadan uçan kuşun Yuvasını bozacağım.
Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver ! Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar, Yurda ay – yıldızının ışığı yeter.
Savaş bizi karlı götürdüğü gün Kızıllığınla ısındık; Dağlardan çöllere düşürdüğü gün Gölgene sığındık.
Ey şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalı; Barışın güvercini, savaşın kartalı... Yüksek yerlerde açan çiçeğim; Senin altında doğdum, Senin dibinde öleceğim.
Arif Nihat ASYA | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:38 pm | |
| Bayrak Ezanla birlikte yayılan seda Şehitlik ufkunda yükselen nida Ay yıldız beyazı şafakta sevda Doğan güneşimsin,alımsın bayrak
Akar nehirlerde, dimdik dağlarda Mavi gökyüzünde,İrem Bağlarda Vatan coğrafyamda,sonsuz çağlarda Gündüzüm,gecemsin,dalımsın bayrak
Tarih kubbesinin şanlı ışığı Hürriyetin ruhu, nesil beşiği Zaferler başbuğu, Hakk'ın aşığı Devlet ezel ebed,yolumsun bayrak
Dua'da,sevinçte; umutla yeşer Millet yaşar ise bayrakta yaşar Gelecek çağların çoşkusu taşar Atiye uzanan elimsin bayrak
Ülküm seni dikmek bütün burçlara Kanımı,terimi katmak harçlara Baş eğdirmek cümle alem taçlara Şerefim,kudretim,kolumsun bayrak
Ertuğrul Şakar | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:38 pm | |
| Bayrak Altında Bu gün genç, ihtiyar, kadın, kız, kızan, Uzanıp yatsak da çardak altında, Boruyu çalınca yarın borazan, Hemen toplanırız bayrak altında.
Bizi hiç tasalı görmez bu yerler; Yiğitler, ölürken bile gülerler, Yeter ki yaşayan er oğlu erler, Bizi çiğnetmesin ayak altında.
Kalbimiz çırpınır yurdu andıkça, Gözlerde zaferin nuru yandıkça; Üstünde bu bayrak dalgalandıkça, Gönlümüz rahattır toprak altında.
Faruk Nafiz ÇAMLIBEL | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:39 pm | |
| Bayrak Destanı DALGALAN HÜR BAYRAĞIM
Al bir gölde yüzüyor yayılmış onca kanı Sarmış tüm vücudunu sanki olmuş mintanı Vatan sağ olsun diye dökmüş bütün kanını Canını feda etmiş aziz bilmiş vatanı
Bak huzurla yatıyor duymuyor hiçbir sızı Selam duruyor göğün milyonlarca yıldızı Nurlu yüzü semadan ta'zim ediyor gibi Baş ucunda nöbette hilali ve yıldızı
Alem başında durmuş burda ulvi bir hal var Göndere çekilmişce gökte yıldız hilal var Kanda şavkı duruyor göğe rengi vuruyor Bayrak böyle doğuyor ay yıldızda bu al var
Uğruna can vermeden vatan değildir toprak Rengi kandan verildi kumaş değildir bayrak Bana da nasib olsun uğrunda şehit olmak Varlığı için bu can kurban olsa helal/hak
Vatansız yaşamaya asla yok ihtiyacım Bayrağımla beraber yükselir başım/tacım Ulusumun kanında milletimin şanında Irkımın dimağında Hakk var ona muhtacım
-Aziz vatan toprağım kopmaz gönülden bağım Duyun söz veriyorum sönmeyecek ocağım Kadrinizi bilerek her an koruyacağım Özgür semalarımda " DALGALAN HÜR BAYRAĞIM "
Zeki İ. KIZILIŞIK | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:41 pm | |
| Bayrak İner Sanmayın Yemin ettik namus şeref üstüne; Ardan doğan bayrak iner sanmayın. Yol vermeyiz ihanetin kastına; Serden doğan bayrak iner sanmayın.
Mehmetçiğin ‘’Allah’’ deyip vurduğu, Canlar verip kanlarını serdiği, Şehitliğe, gaziliğe erdiği Yerden doğan bayrak iner sanmayın.
Namus olur, şeref olur, ar olur Gölgesinden uzak dünya dar olur. İçimizde ateş olur, yar olur. Hardan doğan bayrak iner sanmayın.
Kamil Durmuşoğlu | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:42 pm | |
| Bu Bayrak Malazgirt'te Alpaslan'ın dilinde, Surlarda Ulubatlı'nın elinde, Çanakkale cihadının yılında; Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
Rasül'ün övgüsünü kazanmıştı, Düşmanlarımız kahrıyla yanmıştı, Viyana önlerine dayanmıştı; Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
Gelibolu'dan Ankara'ya baktı, Kocatepelerden İzmir'e aktı. Aşkıyla milleti ısıtıp yaktı; Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
Kafkaslar'da bizi kaldırdı şaha, Yemen çöllerinde sığınak vaha, Gönderlerinden hiç inmedi daha; Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
Destanlar yazıldı zalime karşı, Mazlumun duası kapladı arşı, Uğruna yazıldı istiklal marşı; Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
Peygamber kabrinde sadık muhafız Bayraktan alırdı mücahitler hız, Unutana yine hatırlatırız; Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
Ekrem Şama | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:42 pm | |
| Bugün Durmadan dalgalanan şanlı bayrağım, Yurdumun en büyük bayramı bugün! Ufuklar gül açsın, gülsün toprağım, Yurdumun en büyük bayramı bugün!
Ağaçlar bezensin, dallar süslensin, Bahçeler donansın, allar süslensin, Ata’nın geçtiği yollar süslensin, Yurdumun en büyük bayramı bugün!
Yurt için savaşmak bir şanlı düğün, Yaşamak duygusu her şeyden üstün, İstiklâl sevdası ufkumuzda gün, Yurdumun en büyük bayramı bugün!
Bu vatan uğruna ölmek ahdımız, Atatürk her zaman kalbimizde hız, Şölenler kurulsun, içilsin kımız, Yurdumun en büyük bayramı bugün!
Bayrağın altında yatanımız var, Destanlar kaynağı vatanımız var, Kanını toprağa katanımız var, Yurdumun en büyük bayramı bugün!
Uluğ TURANLIOĞLU | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:44 pm | |
| İnmez bu Bayrak Kim cüret edecek bilmek isterim Bu vatan bölünmez inmez bu Bayrak Her zaman uğruna ölmek isterim
Bu vatan bölünmez inmez bu Bayrak Ebedi gönderde dalgalanacak
Dışarıda düşman hesap yapsa da İçeride hain dağa çıksa da Yıldızlar dökülse yer yarılsa da
Bu vatan bizimdir dünya durdukça Top sindirmez bizi birlik oldukça Kalpler vatan bayrak diye vurdukça
Bu toprak bin yıldır Türklerin yurdu Kardeştir Çerkez’i Laz’ı ve kürdü Var iken ülkemde bu şanlı ordu
Bu millet hak etti bu hürriyeti Birlikte kurduk biz cumhuriyeti Sen mi böleceksin pkk iti
Başım erişse bile ta göklere Aksa kanımın son damlası yere Bu millet! Uğruna ölür bin kere
Al bayrak gönderde dalgalanacak Kıyamete kadar orda kalacak Bu toprak düşmana mezar olacak
Mustafa Kuruldak | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:45 pm | |
| Sancağa Ellerde dolaşan bu siyah sancak, Göklere yükselen bir âh olmasın! Doğru mu bu kadar ye'se kapılmak, Korkarım, bu matem günah olmasın!
Milletin kalbinde yer etmez keder; Asırlar değişir, seneler geçer... Ne kadar karanlık olsa geceler, Mümkün mü sonunda sabah olmasın.
Dilerse, her yüzde keder görünsün, Yıldızlar yerlere düşüp sürünsün... Dilerse, her taraf ye'se burunsun; Sade senin yüzün siyah olmasın!
Bir kızıl alevdin gökde bir zaman; Solardı renginden nuru güneşin. Şimdi bir dumansın, kara bir duman; Sinmiş gönüllere sanki ateşin.
Ağlıyor uzaktan bakan rengine, Diyor: "Matemde mi öz vatanımız?.." Biz seni boyarız o kan rengine, Var damarımızda hâlâ kanımız!
Ey güzel sancağım, solmasın yüzün, Biz henüz yaşarken ye'se bürünme! Hicrana takati yok gönlümüzün, Bu matem yüzüyle bize görünme!
Ey güzel sancağım, o "ay yıldız"m, Sana tarihinden kaldı hediye, Üstünden eksilme vatanımızın, Dalgalan bu "iller benimdir!" diye.
Orhan Seyfi ORHON | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:45 pm | |
| Şanla Dalgalanan Bayrağıma Dalgalan Bayrağım dalgalan. Şanla,şerefle dalgalan. Olsun Sana,olsun! Bütün Dünya hayran
Sen Türk Milletinin Dünyadaki hür sesi Sen,uğrunda savaşanlarının En değerli kefeni
Sen bu şanlı vatanın Tapusu,seneti Sen yüce mükafat şehitliğin Gisesi,bileti
Artık kalbim yalnız senin için çarpıyor. Artık kalbim yalnız senin sesini duyuyor. Bak,rüzgar sana selam vermek için, Önünde eğiliyor.
Aydemir ÖZKAYA | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:46 pm | |
| Türk Bayrağı Kahramanlar bucağında uyandın, Şehitlerin kanlariyle boyandın, Nice düşman kalesine uzandın, Sana selâm ey şanlı Türk bayrağı.
Çırpınarak dalgalanır kanadın, Gökyüzüne çıkmak mıdır muradın? Gölgende can vermek ister evlâdın, Bir kalandır her bir Türk'ün kucağı.
Ey şerefin, büyüklüğün fermanı, Ey kavgalar tarihinin destanı, Seni ister şu toprağın her yanı, Sensiz tütmez, yurdun hiç bir ocağı.
İbrahim Alaattin GÖVSA | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 12:49 pm | |
| Türk Bayrağı Ay'ını kalbime taktım! Yıldızını, göğsüme. Bu bayrak, kanımla, Bu bayrak, canımla özdeştir! Bu, öyle sıradan bir bayrak değil, Bu, bir tarihin, mîhenk taşıdır! Bu; Onurlu bir milletin, sırdaşıdır! Kahraman bir Ulus'un, arkadaşıdır! Türk Bayrağı, Her dalgalanışında, Kıpır, kıpır olur yüreğim! Gönül mâbedimdeki, İnanç çiçeğim! Sevginle suladım, gönül bahçemi, Bağımsızlığımın, ülküsü, Yarınlarımın, türküsü! Bire, bin veren başaklar gibi, Tarihimi, zenginleştirmektesin, Kalbimi, sevginle eşmektesin! Bu topraklarda hürriyet şarkısı bitmez! Senin nazlı dalgalanışın, sürdükçe. Mutluluğum, sevincim bitmez, Seni, karşımda gördükçe. Türk Bayrağı demek; Atatürk demek, Mehmet Âkif demek, Mehmet Âkif'ler demek! Kahraman Mehmetçikler'in, Gözlerindeki, âsil bakıştır, bayrak! Nene Hâtunların, Yörük Efelerin, Omzunda taşıdığı, mermilerdir bayrak! Bir bayrak, Bin bayrak, milyon bayrak, milyar bayrak olur! İsimsiz kahramanların, tarihi olur! Milletimin, özbenliği, Vatanımın, güvenliği, Onurlu bir ulusun; Güzelliğidir bayrak! Bir bayrak ki,gönlümde eser! Yaşasın, Türk Milleti! Yaşasın, Türk Bayrağı! Türk Milleti yaşasın! Türk Bayrağı yaşasın! Yaşasın, Atatürk'üm, Yaşasın, Cumhuriyet!
Oktay Zerrin | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:33 pm | |
| Şanlı Bayrağım
Şanlı Bayrağım
Ben bir bayrak tanıyorum Rengi kandan kırmızı Ay vurmuş yüzüne Yıldız arma olmuş göğsüne
Ben bir bayrak tanıyorum Düşmana gözdağı vermiş Dosta şerbet Ezdirmemiş kendini kimseye
Ben bir bayrak tanıyorum Şeref madalyalı Barışa sevdalı Göklerin kralı
Ben bir bayrak tanıyorum Yüzüme vurur sıcaklığı Can yoldaşım Rüyalarımın altın tacı
O Türkiye demek... O şan demek... O şeref demek... O barış demek... Ona bizden başkasının Eli asla değmeyecek...
Altay Taşkın | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:35 pm | |
| BAYRAĞIM
Atalarım gökten yere İndirmişler ay yıldızı, Bir buluta sarmışlar ki Rengi şafaktan kırmızı.
Onun ateş kırmızısı, Ne gelincik ne de gülden, Türk oğlunun öz kanıdır, Ona bu al rengi veren.
Ay yıldızı, gökyüzünün Ayla, yıldızından yüksek, Türkün ün alın yazısıdır, Türk'tür onu yükseltecek.
Hasan Ali Yücel | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:37 pm | |
| Bu Vatan Bu Bayrak Canımız
Bu Vatan Bu Bayrak Canımız
İnsan olanlardan insana fayda. Birlikle olunur Merih’te Ay’da. Türklük meşâlemiz, ortak bir payda. Bu Vatan bu Bayrak canımız bizim.
Nifâk girer ise biter bütünlük. Din, dil, ırk gözetmez yıkar kötülük. Vatan bir Bayrak bir nedir ikilik? Bu Vatan bu Bayrak canımız bizim.
Bütün bölünürse pay olur kesir. Can verir yine de olmayız esir. Bizi gerilerde koyar her kusur. Bu Vatan bu Bayrak canımız bizim.
Sevgiyle örülsün gönül kalemiz. Kılıç değil kalem tutsun elimiz. Doğruluk dürüstlük olsun yolumuz. Bu Vatan bu Bayrak canımız bizim.
Sevgiyle bakanlar güzel görürler. Bayrağı taç edip yurdu korurlar. Buz ile gelenler günle erirler. Bu Vatan bu Bayrak canımız bizim.
Bizi ayırmaya dış güçler neden. Yerle yeksân olur ihânet eden. Bir Atatürk çıkmaz sanma yeniden. Bu Vatan bu Bayrak canımız bizim.
Vatansız bayraksız bir millet göster. Kalkınıp gelişmek çok emek ister. Doğmadan bölecek fitneyi sustur. Bu Vatan bu Bayrak canımız bizim.
Yurdumun toprağı her derde derman. Kuzeyli güneyli hepsi bir harman. İş başa düşerse yazarız ferman. Bu Vatan bu Bayrak canımız bizim.
Doğulu batılı yurt bir Sığırtmaç. Bölünmeye karşı tedbir Sığırtmaç. Ay yıldız altında özgür Sığırtmaç. Bu Vatan bu Bayrak canımız bizim.
Hüseyin Sığırtmaç | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:38 pm | |
| Vatan ve Bayrak Namustur
Bayraksızlar ne bilsin,bayrağın kıymetini Onlar için bayrak bez parçasından başka ne ki Bayrağı yere düşürmekle bayrak değerini yitirir mi Yüzlerinde ki pislikler bayrağımı pisletebilir mi
O bayrağın altında yiyip içip kuduranlar İnsan olan utanır yaptığından,hayvanlar utanmazlar Hayvanda haya yoktur çünkü,yaptığını anlamazlar Adı pkk iken provakatöre çıkan bayraksızlar
Sen ne anlarsın vatan ne,bayrak ne Kan dökmeniz bile sebepsiz yere Allah için,vatan için dersem ne anlarsınız Defolun gidin,bayrak diktirmeyin yine
Kanla almış atam,vatan dediğin kokar kan Kanla rengini verdiğim bayrağımı size kullandırtmam Vatansa bizim,bayraksa sembolüdür vatanımı anlatan Kime anlatıyorum ki,ne anlar vatanıda bayrağıda olmayan
İmralıdan komutlarla vatan parçalanmaz Bayrağımı yakarakta,bayrağım aşağılanmaz ALLAH der,VATAN der bu can başka dil kullanmaz Bu vatanın toprağındaki kanlar başka bayrak tanımaz
Funda Şengül | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:40 pm | |
| Türk Bayrağı
Ay'ını kalbime taktım! Yıldızını, göğsüme. Bu bayrak, kanımla, Bu bayrak, canımla özdeştir! Bu, öyle sıradan bir bayrak değil, Bu, bir tarihin, mîhenk taşıdır! Bu; Onurlu bir milletin, sırdaşıdır! Kahraman bir Ulus'un, arkadaşıdır! Türk Bayrağı, Her dalgalanışında, Kıpır, kıpır olur yüreğim! Gönül mâbedimdeki, İnanç çiçeğim! Sevginle suladım, gönül bahçemi, Bağımsızlığımın, ülküsü, Yarınlarımın, türküsü! Bire, bin veren başaklar gibi, Tarihimi, zenginleştirmektesin, Kalbimi, sevginle eşmektesin! Bu topraklarda hürriyet şarkısı bitmez! Senin nazlı dalgalanışın, sürdükçe. Mutluluğum, sevincim bitmez, Seni, karşımda gördükçe. Türk Bayrağı demek; Atatürk demek, Mehmet Âkif demek, Mehmet Âkif'ler demek! Kahraman Mehmetçikler'in, Gözlerindeki, âsil bakıştır, bayrak! Nene Hâtunların, Yörük Efelerin, Omzunda taşıdığı, mermilerdir bayrak! Bir bayrak, Bin bayrak, milyon bayrak, milyar bayrak olur! İsimsiz kahramanların, tarihi olur! Milletimin, özbenliği, Vatanımın, güvenliği, Onurlu bir ulusun; Güzelliğidir bayrak! Bir bayrak ki,gönlümde eser! Yaşasın, Türk Milleti! Yaşasın, Türk Bayrağı! Türk Milleti yaşasın! Türk Bayrağı yaşasın! Yaşasın, Atatürk'üm, Yaşasın, Cumhuriyet!
Oktay Zerrin | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:42 pm | |
| Varmı Başka Bayrak
Ay Yıldız gibi varmı başka bir bayrak, Bu bayrak için cân verdi şehitler bak, Gittiğiniz sokaklar çıkmaz be ahmak, Ay Yıldız gibi varmı başka bir bayrak.
Ay Yıldız için cân veririm beni dinleyin, Yurdumuzda mazlumlar vardır, inleyin, Benden evvel giden şehit, seninleyim, Ay Yıldız gibi varmı, başka bir bayrak.
Şehidimin son arzusu nazlı görüntüsü, Milletime güven verir, Ay Yıldız'ın süsü, Uğruna her şey feda, gelinlerin örtüsü, Ay Yıldız gibi varmı, başka bir bayrak.
Onlar sırasını savdılar ben bekliyorum, Sana yan gözle bakanı, ben biliyorum, Sen göklerde dalgalan cân veriyorum, Ay Yıldız gibi varmı, başka bir bayrak...
Yusuf Önder Bahçeci | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:43 pm | |
| Kars Kalesi'ndeki Bayrak
Bir bayrak dalgalanıyor Kars Kalesi'nde, Karabekir Paşa'dan yadigar kalmış. Bir bayrak ki, günün her saatinde, Hudut boylarına renk salmış.
Gün görmüş; ufuklar boyunca Şafaklar gibi dalgalanmış. Bir bayrak ki, gölgesinde yaşayan Toprak vatanmış.
Huzur almış fetih yıllarından, Yüksek burçlara çekilmiş. Bir bayrak ki, yalnız milletimin Alnından öpmek için eğilmiş.
Bir bayrak dalgalanıyor Kars Kalesi'nde, Karabekir Paşa'nın ruhu gibi. Bir bayrak ki, büyütmüş gölgesinde En çetin güzelliği.
Emretmiş, mağrur ve sakin! Mavi göklerin kızıymış. Bir bayrak ki, kaderin sustuğu yerde Zaferler alın yazısıymış.
Budin'de yaşamış bir zaman, Viyana'dan sesi gelmiş. Bir bayrak ki, şehit ruhları üstünde Tanrı'ya yükselmiş.
Kars Kalesi'ndeki bayrağı Taşıyan bilekler bükülmemiş. Yıllar var ki, o bayraksız Bu topraklar gülmemiş.
Nurettin Özdemir | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:45 pm | |
| Dalgalan nazlı sancağım
Dalgalan nazlı sancağım (Bayrağımıza hitap)
Dalgalan nazlı sancağım
Ben yanında çoşacağım
Bir su misali taşacağım
Dalgalan nazlı sancağım
Türkü temsil edersin sen
Her bir derde, çaresin sen
Kurtuluşsun, barışsın sen
Dalgalan nazlı sancağım
Hep ufuklar sana dardır
Ay, yıldızın sanki kardır
Rengi ki kırmızı kandır
Dalgalan nazlı sancağım
Serdar Sayıl | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:47 pm | |
| Bayrak
Malazgirt'te Alpaslan'ın dilinde, Surlarda Ulubatlı'nın elinde, Çanakkale cihadının yılında; Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
Rasül'ün övgüsünü kazanmıştı, Düşmanlarımız kahrıyla yanmıştı, Viyana önlerine dayanmıştı; Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
Gelibolu'dan Ankara'ya baktı, Kocatepelerden İzmir'e aktı. Aşkıyla milleti ısıtıp yaktı; Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
Kafkaslar'da bizi kaldırdı şaha, Yemen çöllerinde sığınak vaha, Gönderlerinden hiç inmedi daha; Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
Destanlar yazıldı zalime karşı, Mazlumun duası kapladı arşı, Uğruna yazıldı istiklal marşı; Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
Peygamber kabrinde sadık muhafız Bayraktan alırdı mücahitler hız, Unutana yine hatırlatırız; Zemin kan kırmızı, ayyıldızı ak, O mübarek bayrak, işte bu bayrak!
Ekrem Şama | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:50 pm | |
| Bayrak ülkemin şanı, şerefi
Millet onun uğruna ölmüş
Millet onun uğruna gülmüş
Millet onun uğrunda özğürmüş
Bayrak ülkemin şanı, şerefi
Vatanımda dalgalanan sensin
Şehidime örtü sensin
Gelinime duvak sensin
Dalgalansın diye göndere çekilir
Kalenin burcuna dikilir
Senin için can verilir
Özgürlük senle anılır
Bir devlet senle kurulur
Vatan senle bulunur
Serdar Sayıl | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:52 pm | |
| Bayrak Bağımsızlık Bayrak Vatandır
Rengini al kanla vermiş her şehit. Üstünde ay yıldız en büyük şahit. Bayraksız bir millet köle nihayet. Bayrak bağımsızlık, bayrak vatandır.
Tarihler boyunca bayrak tacımız. Can verir uğruna ana bacımız. Bayrak için ölür yaşlı gencimiz. Bayrak bağımsızlık, bayrak vatandır.
Bayrak için kükrer asil kanımız. Bayrağın uğruna feda canımız. Her taşı bir destan çevre yanımız. Bayrak bağımsızlık, bayrak vatandır.
Bayrak baş tacıdır ey gafil zalim. Ebedi bu ulus, yok asla ölüm. Çanakkale yazar her zaman elim. Bayrak bağımsızlık, bayrak vatandır.
Bayraksız yaşamaz uluslar asla. Özgürlük uğruna çok çektik yasla. Bayrağa kalkan el kırılır sesle. Bayrak bağımsızlık, bayrak vatandır.
Sığırtmaç kurbandır bayrak uğruna. Vazgeçmez kurşunlar gelse bağrına. Şehitler dirilir, gider ağrına. Bayrak bağımsızlık, bayrak vatandır.
Hüseyin Sığırtmaç | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:54 pm | |
| Bayrağıma Saygım Sonsuzdur
Adına nice destanlar yazılmış canımsın bayrak Ay yıldızın üzerine ne güzel de yakışmış bayrak Ülkemin her yerinde uçar dalgalanırsın bayrak Benzeri olmayan bayrağıma saygım sonsuzdur...
Genç kızlar seninle gelin olmak istiyor bayrak Şehitlerin tabutlarına örtülür hep sarılır bayrak Kale burçlarına dikilmiş dalgalanırsın bayrak Şehitler kanıdır bayrağıma saygım sonsuzdur....
Düğün varsa biryerde yükseklere dikilir bayrak Bayramlarda törenlerde kurtuluşta asılır bayrak Hacdan dönenler evlerine asar sallanır bayrak Manevi değerli bayrağıma saygım sonsuzdur...
Gönüllüyüm istekliyim bayraktarın olayım bayrak Gücün bize güç katsın hız versin millete bayrak Bayrağa hürmetsiz kimler varsa hepsi soysuzdur Atadan emanet bayrağıma saygım sonsuzdur...
Mehmet Karlı | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:57 pm | |
| AY-YILDIZLI BAYRAĞIM
Ey! Gökyüzünün şanlı Ay-Yıldızı Şehit kanıdır üzerindeki kırmızı Toprağa vatan dedik akıttık şehit kanı Onurla selamlarım, Türkün şanlı bayrağını
Dalgalan nazlı nazlı bu cennet vatanda Seni koruyacak asil kanım damarda Sana uzanan eller, elbet toprak olacak Ay_Yıldızlı bayrağım, ebediyen dalgalanacak
Türk bayrağı ile süsledik, bu cennet vatanı Unutma! Bu toprağa can veren binlerce atanı, Atam sana emanet etti, bayrağını, ezanı Ey Türk! Sahip çık, indirme bayrağını
Bin tane canım olsa, bayrağıma veririm. Ona gelecek bir sözde, gök kubbeyi indiririm. Türkün gücü önünde kimler durabilecek. Türkiye Türklerindir, bilmeyenler öğrenecek.
Cennet vatana bir şehit verir, binlerce diriliriz. Hak için bayrağa sarılır, toprağa can veririz. Yemin ettim vatanımda inmeyecek bayrağım. Vatanım için akacaksa aksın, damarımdaki kanım.
Türkün başı eğilmez, bayrak gönderden inmez. Bayrak sevgisi yüce, vatanda güneş sönmez. Hak doğrudan yanadır, iman dolu göğsünde. Toprağa vatan dedik, sevgisi ölümden önde.
Bu vatan, bu ezan, bu bayrak bir bütün Türk bayrağı deyince Ey! Gafiller bir düşün. Türk! Bayrak elde yürürse, önüne düşer başın. O zaman bir daha şahlanır, Ay_Yıldızlı bayrağım. HARUN KARA | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 4:59 pm | |
| Bayrak Hürriyet Güneş'imdir.
Bayrak,istiklal ateşiyle yanışımdır Bayrak,Türk’lük için yarışımdır Bayrak; hürriyetim.bayrak destanım Bayrak,kardeşlikte yarışımdır.
Bayrak en kutsal emanetim Bayrak,ölümüne sevdiğim Bayrak,düşünmeden öldüğüm Namusum, şerefimdir.
Bayrak,al renkli kan kırmızı Bayrak şehitler kanından kıpkırmızı Bayrak,okyanuslarda çırpınışım Bayrak,dünyaya haykırışımdır.
Bayrak,yoluna baş koyduğum Bayrak,Allah’ına kurban olduğum Bayrak, sonsuza dek tek tuğ’um Hürriyet güneşimdir.
Bayrak,uğruna can verdiğim Bayrak,nice şehitlerini gördüğüm Bayrak,nice hainlerini gömdüğüm Bayrak,varlığımdır canımdır.
Türkiye’m Anadolu toprağı Silkeleme düşmez tek bir yaprağı Gücü yetmez kimsenin,indirmeye bu bayrağı. Bayrak,şerefimdir şanımdır Erdinç Sert | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 5:01 pm | |
| Bir Kırımlı'nın Duyguları
Gök Bayrağım dalgalanır Kırım'da Tutsaklığın zincirini kırarak Bir hürriyet saklı her efkârımda Gök Bayrak'tır duygularım Gök Bayrak Yıldızlar hedefim ölüm son durak...
İzmihlâl tanımam gökler benimdir İstiklâl uğruna yükler benimdir Kırım-Kafkas bütün Türkler benimdir Gök Bayrak'tır duygularım Gök Bayrak Yıldızlar hedefim ölüm son durak...
Başımı kesseler kanım gök akar İstiklâl sevdası sevdamı yakar Analar beşiğe Gök Bayrak takar Gök Bayrak'tır duygularım Gök Bayrak Yıldızlar hedefim ölüm son durak...
Hayalimde düşlerimde Kırım var Kırım'a zalimce bir yaptırım var İçimde Kırım'dan nice sırrım var Gök Bayrak'tır duygularım Gök Bayrak Yıldızlar hedefim ölüm son durak...
Utanır utanır bu tarih bir gün Kırım'da Kırımlı vatandan sürgün Duyguları coşmuş Kırımlı Türk'ün Gök Bayrak'tır duygularım Gök Bayrak Yıldızlar hedefim ölüm son durak... Turan Şakalar | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 5:02 pm | |
| Bayrak Marşı
Al bayrak, allı bayrak Yıldız hilâlli bayrak. Dosta şirin gelirsin, Yâda celâlli bayrak.
Bayrak bizim şânımız, Feda olsun canımız.
Bir bayrak, bir de vatan Bizi ayakta tutan. Artık rahat uyusun; Binlerce şehit yatan.
Bayrak bizim şânımız, Feda olsun canımız.
Ay-yıldız al bayrakta, Dalgalanır şafakta. Yürekler bir vurdukça, Mutlu günler ufukta.
Bayrak bizim şânımız Feda olsun kanımız.
Esat ANIK
| |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 5:03 pm | |
| Surlara Bayrak Dikildi
Mayısın yirmi dokuzu, Surlara bayrak dikildi. Dalgalandı ay-yıldızı, Surlara bayrak dikildi.
Tarihler tersine döndü, Bin yıllık bir ateş söndü, O gün muhteşem bir gündü, Surlara bayrak dikildi.
Kalyonlar dağları aştı, Gören Bizanslılar şaştı, Kahraman ordu savaştı, Surlara bayrak dikildi.
Toplar ardarda yakıldı, Dağlar üst üste yıkıldı, Tekbir sesiyle çıkıldı, Surlara bayrak dikildi.
Burçlara ilk ayak basan, Bayrağı onurla asan, Ölmez, Ulubatlı Hasan, Surlara bayrak dikildi.
Büyük müjde gerçek oldu, Şehir sahibini buldu, Bütün dünyada duyuldu, Surlara bayrak dikildi.
Şanı büyük Fatih Sultan, Övgüye mazhar komutan, Yazdı unutulmaz destan, Surlara bayrak dikildi.
Bu zafer silinmeyecek, Bu coşku hiç dinmeyecek, Sonsuza dek inmeyecek, Surlara bayrak dikildi.
İlyas Memiş
| |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 5:05 pm | |
| Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet
Türk demek çaba demek Verilmelidir emek Yarına çıkmak için Gereklidir kükremek Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet Kalk varlığını koru Tutuşturmayın koru Eğer sahip çıkmazsan Yanar gider o koru Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet Silkelen Anadolu Herkes kaplasın yolu Sesime ses vermeli Müslüman Türk’ün oğlu Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet Ne Mutlu Türk’üm Diyen Çalış olsun hediyen Uyumak vakti değil Kalkmalısınız erken Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet Unutma hiç Atanı Anla bir kez hatanı Akıldan hiç çıkarma Memleketi satanı Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet Türk’ü küçük görmeyin Sıkıntıyı vermeyin Kahpelikler yaparak Istırabı sermeyin Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet 70 milyon birliği Sağlam olsun dirliği Göstermek gerekiyor Bütünüyle erliği Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet Türk’üm söylerse ruhlar Ortadan kalkar ahlar Kimseden korkumuz yok Yapılır eyvallahlar Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet Türk bir milletin adı Unutulmaz hiç yâdı Manasını bilirsen Akıldan gitmez tadı Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet Tarih beni konuşur Yarının düşünü kur Vatan görevine koş Oluşturun büyük sur Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet Çağlara ve ileri Dönmek yok asla geri Davranmak gerekiyor Hem akıllı hem seri Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet Ülkem diyerek sarıl Milletim deyip karıl Hasan Sancak söylüyor Akan su gibi durul Türk gibi düşün hisset Vatan bayrak tek millet Hasan Sancak | |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 5:06 pm | |
| Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet
Üç değerli mefkure Sakın düşürme yere Vatanı savunmazsan Olursun yara bere Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet Silaha hemen sarıl Dua et namazı kıl Bismillah’ la çık yola Yurdu düşünsün akıl Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet Koru kutsal değeri Sağlam tutun eyeri Haini görür isen Öldür dönmeyin geri Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet Kötü gözle bakmayın Ateşleri yakmayın Kıvılcım oluşturup Kurşunları çakmayın Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet Sırıtır emperyalizm Ortadan kalktı lirizm Anlamalı bir kere Düşmanların senin kim Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet Küçük görme kendini Aşmalısın fendini Yarına çıkmak için Hemen zorla bendini Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet Bu ciddi bir mesele Sözüm ilçe ve ile Sahip çık varlığına Ortaya çıktı çile Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet Korunmazsa memleket Ortaya çıkar illet Kendisine gelmezse Solar gider cemiyet Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet İyiye ve güzele Sakın gitmeyin ele 70 milyon birliği Sevgisi gelsin dile Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet Kahrolursa yürekler Kabul olmaz dilekler Kol kola gelmez isek Tutuşacak etekler Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet Şehitlerden emanet Yapmamalı ihanet Elbirliği gerekli Beklememeli davet Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet Hâkkı konuş ve atıl Birliğe derhal katıl Hasan Sancak söylüyor Tüfek ol hemen çatıl Vatan bayrak ve millet Yaşasın ilelebet Hasan Sancak
| |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| Konu: Geri: BAYRAK ŞİİRLERİ C.tesi Haz. 27, 2009 5:06 pm | |
| Bana Ay Yıdızlı Bayrak Getirin
Vatan derdi depreşince şuramda, Bana Ay Yıldızlı Bayrak getirin. Yağ kalmazsa kandilimde çıramda; Bana Ay Yıldızlı Bayrak getirin! ...
Bazen efkarlanır,dertlenir başım Bazen de kabuslar doldurur düşüm Ne dostlar avutur,ne de kardeşim Bana Ay Yıldızlı Bayrak getirin! ...
Aşk ateşi içerimde tüterken Deli rüzgar yardan yara atarken Umutlarım birgün hepten biterken, Bana Ay Yıldızlı Bayrak getirin! ...
Şarkım ona,Türküm ona,marş ona Deniz,toprak şu görünen arş ona Siz bakmayın gözlerimin yaşına, Bana Ay Yıldızlı Bayrak getirin; ...
Can giderken hilalinde can buldum Umudumu yıldızlarla doldurdum Sensiz yaşanmıyor artık anladım Bana Ay Yıldızlı Bayrak getirin! ... ___________ Günerkan Aydoğmuş
| |
| | | cCc ASİLKURTcCc
| | | | | BAYRAK ŞİİRLERİ | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|